De basis van het golfen: de afslag

Heb jij nog nooit eerder gegolfd? Dan verkijk je je hier mogelijk behoorlijk op. Veel mensen denken dat het een kwestie is van gewoon tegen een balletje aan slaan. Het raken van dit balletje is nog behoorlijk moeilijk. Zeker wanneer jij nog nooit gegolfd hebt, is de kans groot dat jij in het begin regelmatig de bal mist. De eerste paar keer is dit natuurlijk niet erg. Overkomt dit jou regelmatig? Dan doe je mogelijk iets verkeerd bij de afslag. Om jou een handje te helpen, krijg je hier een aantal tips voor een goede afslag bij het golf.

 

golf club

Zet je voeten goed neer

Voordat je begint met de afslag, moet je ervoor zorgen dat je een goede houding aanneemt. Heb je een verkeerde houding? Dan mis je de bal of sla je hem de verkeerde kant op. Begin altijd met het neerzetten van je voeten. Zorg ervoor dat je hakken richting het doel, de vlag, wijzen. Zet je voeten overigens niet te dicht bij elkaar, want ook dan raak je de bal mogelijk niet goed. Zorg er altijd voor dat jouw voeten dusdanig ver uit elkaar staan dat je een goede balans hebt. Probeer je voeten eens op schouderbreedte te zetten. Grote kans dat dit ook voor jou de perfecte afstand is.

De juiste golfclub aanschaffen

clubsOm de bal op de juiste manier te raken, is het belangrijk dat jij een goede golfclub gebruikt. Als beginner heb je hier mogelijk geen weet van. Je kunt in dat geval naar een golfwinkel gaan om de juiste club aan te schaffen. Hier zijn de clubs echter vaak duur. Het is een stuk goedkoper om je golfclubs op het internet te kopen. Waarom? Omdat je hier regelmatig korting krijgt. Zo hebben diverse webshops aanbiedingen op producten met betrekking tot golfen. En hier zit vast en zeker ook een golfclub bij die jou kan helpen bij het verbeteren van je afslag.

Neem een paar lessen

Lukt het alsnog niet om jouw afslag te verbeteren? Dan is het verstandig een aantal lessen te volgen. Een getrainde golfer weet namelijk precies hoe je af moet slaan bij golf. Hij kan jou enkele handige tips en tricks leren. Tevens vertelt hij je direct wat je fout doet. Door een aantal golflessen te nemen, is jouw afslag binnen de kortste keren verbeterd. Vind je de lessen aan de dure kant? Zoek dan eens of er korting is op lessen. Op het internet wordt dit regelmatig aangeboden.